Zomerkoninkje

Zomerkoninkje

 

Muffins heb je in alle soorten en maten maar zijn vaak erg zoet of vettig. We hebben een gezondere versie gemaakt van deze heerlijke Amerikaanse Foody. We gebruiken amandelbloem voor de basis en kokosbloesemsuiker. Dit recept voor muffins kun je als basisrecept voor muffins gebruiken. Het is hartje zomer, een zomerse variant met zomerkoninkjes daarom.

Ingrediënten
voor 8-10 muffins

  • 250 gram amandelbloem
  • 100 gram kokosbloesemsuiker*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 blije eieren
  • 250 ml biologische volle melk
  • Merg van 1 vanille stokje
  • 100 gram zomerkoninkjes

3 KOMMEN – 1 BAKPLAAT VOOR MUFFINS – 8/10 MUFFINVORMPJES – IJS SCHEP – GARDE – SPATEL

VERWARM DE OVER VOOR OP 200 GRADEN

Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en spatel door. In de andere kom doe je de natte ingrediënten en klop je het met een garde door. In de derde kom doe je de aardbeien nadat je ze gewassen, verwijderd hebt van hun kroontjes en ze in vieren hebt gesneden. Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en spatel door tot een geheel. Als laatste schep je de aardbeien door het beslag. Met behulp van de ijs schep, schep je in elk muffin vormpje één bolletje beslag. Als alles is afgevuld kan de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Na 20 minuten heb je heerlijke, baby-proof muffins. (vanaf 6 maanden)

*kokosbloesem is een onbewerkt product. Dit betekend niet dat het geen suiker is. Het is een suikersoort wat minder wordt opgenomen door het lichaam omdat de verhouding glucose en sucrose anders is dan bij andere suikersoorten.

Geen reactie's

Geef een reactie