Falafel baby 

Falafel baby 

Falafel klinkt heel exotisch en vooraal moeilijk. Dat dacht ik heel lang. Dat is het niet! En je hebt een heleboel varianten. We hebben hier een gekozen voor een snelle variant met versie peterselie.
Heel geschikt voor kleintjes en zelf kun je hem wat meer spicy maken door een paar teentjes knoflook en pittige paprikapoeder toe te voegen.

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten – Ekoplaza eigen merk
  • verse platte peterselie
  • klein uitje
  • halve theelepel komijn-poeder
  • 1 volkoren beschuit – Ekoplaza eigen merk
  • Olijfolie

Laat de kikkererwten goed uitlekken, het liefst even laten staan in het vergiet. Snij ondertussen de ui, dit hoeft niet fijn want straks wordt alles gepureerd. De ui bak je even in de pan samen met gesneden verse peterselie. Je kunt daarna alles bij elkaar voegen en goed pureren ook het beschuitje kan fijn gemaakt worden en mee gepureerd worden. Voeg als laatste een scheutje olijfolie toe, je hebt zometeen nog wat meer olie nodig. Als het goed is heb je nu een goed mengsel. Draai hier iets wat platte balletjes van. Je hebt nu de optie om ze in de pan te bakken met een laagje olijf olie of in de oven op de bakplaat te bakken. Voor snelle variant is de pan het makkelijkst. Heb je wat meer tijd dan kun je de oven op 200 graden voorverwarmen en de balletjes op een bakplaat met bakpapier verdelen. Dep elk falafel balletje nog even met een kwastje en wat olijfolie. Bak de falafel zo’n 25 minuten in de oven. Tadaaa, falafel baby!

Geen reactie's

Geef een reactie