Print opties

Gedroogde tomaatjes uit de oven

Courses ,
Ingrediënten
  • Kleine tomaatjes
  • Knoflook
  • Takjes rozemarijn
  • Takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 90 graden en zet een ovenschaal klaar.

  2. Vul een grote kom of de wasbak (schoon) met water en was de tomaatjes. Knijp onder water de tomaatjes open zodat de vochtige vulling eruit komt en leg de opengeknepen tomaatjes in de ovenschaal.

  3. Besprenkel een beetje olie over de tomaatjes en bestrooi royaal met zout en peper. 

  4. Maak de knoflook schoon en leg de hele tenen verspreid naar smaak over de tomaatjes. 

  5. Was de rozemarijn en tijm takjes en leg op de tomaatjes. 

  6. Zet de schaal in het midden van de oven en laat gedurende 4 tot 6 uur staan. 

  7. Roer regelmatig in de tomaatjes en haal uit de oven wanneer ze de gewenste 'droogte' hebben. 

  8. Laat de tomaatjes afkoelen in de ovenschaal. 

  9. Wanneer de tomaatjes afgekoeld zijn kun je ze bewaren in een glazenpot met olijfolie. 

    Het is lekker om de takjes rozemarijn en tijm en de knoflooktenen ook erbij te bewaren. 

Dominique van Goch
Food lover