Print opties

Gember-kurkuma shot

Courses
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Ingrediënten
  • 8 Mandarijnen
  • 100 grammen Gember
  • 200 milliliters Water
  • 2 centimetere Kurkuma of kurkumapoeder
  • Zwarte peper
Beschrijving

Voordelen van gember: 

🔸Werkt ontstekingsremmend 

🔸Kalmeert de maag 

🔸Ondersteunt de spijsvertering 

🔸Boost je immuunsysteem 

Ik heb voor jullie een recept van een heerlijke gember- kurkuma shot. Wanneer je gember combineert met kurkuma geef je je immuunsysteem een gigantische boost. De zwarte peper in combinatie met de kurkuma zorgt ervoor dat je lichaam de kurkuma beter kan opnemen. 

1 fles zijn ongeveer 10 shots.

Bereiding
  1. Pers de mandarijnen.

  2. Schil de gember en kurkuma en snijd in dikke plakken. (Let op, kurkuma geeft een hele sterke oranje kleurstof af) 

  3. Meng de mandarijnensap, de gember en het water in een blender of met een staafmixer en voeg de zwarte peper toe. 

  4. Giet het mengsel in een fles en bewaar in de koelkast. Het drankje is enkele dagen houdbaar. Schudden voor gebruik. 

Note

Voedingswaarde per shot 

Calorieën 40

Totaal vet 1g
Verzadigd vet 0g

Totaal koolhydraten 8g
Voedingsvezels 2g
Suikers 5g

Proteïne 1g

Dominique van Goch
Food lover